image11352

Ons motto: Kennis delen, kennis opdoen en kennismaken

Rapportages maken in Edumanager – beginners

Rapportages krijgen een steeds belangrijkere rol binnen een organisatie. Medewerkers en leidinggevenden willen het liefst in één oogopslag de juiste informatie ontvangen zonder hier veel tijd aan kwijt te zijn. Edumanager biedt vele mogelijkheden om op verschillende niveaus te rapporteren.

Wilt u weten hoe? Kom dan naar de open training “Rapportages maken in Edumanager – beginners”. Deze training biedt u een startpunt om zelf relatief eenvoudige rapporten te gaan maken.

De training wordt gegeven op twee locaties in het land en zijn inclusief lunch, drankjes, trainingslaptops en een ervaren trainer.  Omdat het een open training is, maakt u ook kennis met andere gebruikers van Edumanager.

Voor wie:  Deze training is bestemd voor gebruikers van Edumanager die zelf rapportages willen maken. U heeft nog weinig tot geen ervaring met het maken of aanpassen van rapporten in Edumanager.

Programma:

 1. Rapportage programma’s in Edumanager
  Edumanager bevat meerdere manieren om te rapporteren, waarvan Reportbuilder de meest uitgebreide mogelijkheden heeft. U leert Reportbuilder kennen en de belangrijkste onderdelen gebruiken om een rapport te maken, op te slaan en in te lezen.
 2. Gegevens structuur van Edumanager
  Om goede rapporten te kunnen maken heeft u kennis nodig van de gegevens structuur van Edumanager. In dit onderdeel leert u hoe de tabellen in Edumanager met elkaar samenhangen en hoe u daar voor rapporten gebruik van kunt maken.
 3. Rapporten voor Edumanager Backoffice en Frontoffice – overeenkomsten en verschillen
  Er zijn twee soorten rapportage in Edumanager: Backoffice rapportage en Frontoffice rapportage.
  Backoffice rapporten worden door gebruikers van Edumanager Backoffice opgevraagd, Frontoffice rapporten door gebruikers (medewerkers, leidinggevenden, trainers) in Edumanager Frontoffice.
  In dit onderdeel leert u wat de mogelijkheden van beide vormen zijn.
 4. Veel gebruikte technieken in Edumanager rapporten
  Vaak worden in rapporten gegevens uit verschillende tabellen gecombineerd. Ook zijn er soms sorteringen, tellingen, groeperingen of totalen nodig.
  In dit onderdeel kijken we naar manieren om de juiste gegevens te selecteren, te sorteren, in groepen in te delen en statistische functies te gebruiken.
 5. Mogelijkheden voor verdieping
  Tot slot van de training lichten we kort een paar mogelijkheden toe, die interessant zijn om te verkennen, na afloop van de training. Dit doen we aan de hand van voorbeelden en bestaande rapporten.

Duur: dag

Kosten: € 250,00 per cursist (incl. drankjes en lunch arrangement)

Beschikbare plaatsen: maximaal 8 personen

Locatie: Van der Valk Vianen

Datum & Tijd:   15 november van 09.30 uur tot 16.30 uur

Naam cursist*

E-mail*

Organisatie*

Opmerkingen