imac

 

 

 

In juni 2015 is Edumanager 7 uitgekomen voor onze klanten met vele nieuwe features en functionaliteiten. De ontwikkeling van Edumanager 7 heeft vooral in het teken gestaan van het verbeteren van het leerportaal voor medewerkers, managers en docenten. Zij krijgen namelijk binnen organisaties steeds meer zelf de verantwoordelijk over hun eigen kwalificaties en opleidingen. Daarnaast zijn er diverse vernieuwingen terug te vinden waarmee L&M Software veel klantwensen heeft opgevolgd. De belangrijkste vernieuwingen staan hieronder voor u op een rijtje:

  1. Look & Feel van het leerportaal is gemoderniseerd
  2. Het leerportaal is tablet & mobile proof gemaakt.
  3. U kunt voortaan zelf eenvoudig thema’s en kleuren aanpassen in het leerportaal
  4. Managers kunnen voortaan in één scherm zien wie er wel of niet gekwalificeerd is binnen zijn team.
  5. Docenten kunnen voortaan digitaal de presentielijsten verwerken via het leerportaal
  6. Koppeling met het kwaliteitsregister zorg
  7. 10 tal extra rapporten uitgekomen voor medewerkers en managers in het leerportaal.

 

Dit samen met de top 10 functionaliteiten waarover Edumanager al beschikt, is Edumanager 7 op het moment het meest complete opleiding management systeem in de markt.

Ilias 5.0

Samen met Edumanager 7 wordt ook de laatste versie van Ilias, versie 5.0, door L&M aangeboden voor de organisaties die ook met E-learning en E-toetsing aan de slag willen. Vanzelfsprekend is de koppeling tussen Edumanager 7 en Ilias 5 standaard functionaliteit.  De ontwikkelaars van Ilias hebben  diverse verbeteringen aangebracht en tevens nieuwe functionaliteiten ingebouwd. De grootste wijzigingen, waar de meeste klanten van L&M mee te maken  hebben, hebben wij voor u hieronder opgesomd:

Geschikt gemaakt voor tablets
De gehele look and feel is gewijzigd zodat Ilias uitermate geschikt is voor mobile devices zoals tablets.

SCORM Player
De SCORM player is uitgebreid met diverse nieuwe functies.

Toetsomgeving
De toetsomgeving is uitgebreid met diverse nieuwe functies en mogelijkheden.

LTI koppeling
In samenwerking met Ilias heeft L&M een LTI plug-in ontwikkeld voor Ilias. Met een LTI plug-in kunt u in Ilias content (bijvoorbeeld e-learning modules of toetsen) afspelen dat in andere e-learning systemen is opgeslagen.

Het voordeel is dat u geen SCORM pakketten hoeft te downloaden en in te lezen. Dit scheelt tijd, opslagruimte en is gebruiksvriendelijker. Met de nieuwe LTI zijn de mogelijkheden van Ilias aanzienlijk uitgebreid en kunt u verschillende systemen met elkaar verbinden.